Den 27. februar 2019 kickstartede 18 danske virksomheder deres innovationsrejse i SDG Accelerator for SMVer i FN Byen i København.

På en solskinsfyldt eftermiddag var 18 danske små og mellemstore industrivirksomheder samlet I FN Byen i København for at påbegynde deres innovationsrejse i SDG Accelerator-programmet, der er et projekt søsat af FN’s Udviklingsprogram (UNDP) og Industriens Fond. Acceleratorprogrammet implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte, og der spilles på mange forskellige tangenter i løbet af programmet. Dels understøttes danske små og mellemstore industrivirksomheder i at gå forrest i at bruge Verdensmålene som løftestang for innovation og ny forretning, dels arbejdes der med direktionens og medarbejdernes engagement i dagsordenen.

I løbet af dagen skulle virksomhederne igennem nogle workshop-øvelser, der tog udgangspunkt i Verdensmålene. Her skulle de blandt andet stable Verdensmålsterninger ovenpå hinanden, hvilket førte til flere diskussioner om målene, og om hvordan de hver især er beslægtede med hinanden og virksomhedens arbejde. Derudover skulle de drømme stort om de bæredygtige forretningskoncepter, de skal arbejde med i løbet af 2019, hvor de skulle forfatte en fremtidig avisoverskrift hos det fiktive magasin Erhvervsbladet. Virksomhederne fik nedfældet, hvad de som virksomhed gerne vil være kendt for ifht. innovative løsninger, der kombinere bæredygtighed og kommercielt potentiale.

Man kan følge de 18 danske virksomheders arbejde i SDG Accelerator her på siden og ved at følge hashtagget #SDGAccelerator.

De 18 virksomheder er: Ganni, Sera Scandia, Unibio, Friland, Casa, Wood Wood, Aqua-Pri, Pack Tech, Shark Solutions, KMC, Swipbox, Bramidan, Eltronic, Aquaporin, Nordisk, Rudolph Care, Fors og Stryhns.

Se billeder fra dagen herunder: