Kom med i SDG Accelerator 2019

På denne side kan du finde mere information om, hvordan din virksomhed kan komme med i SDG Accelerator 2019. 

Download ansøgningssblanketten her

 

 

Hvad er SDG Accelerator?

SDG Accelerator, som implementeres af FN’s udviklingsorganisation, UNDP, har til formål at accelerere små og mellemstore danske industrivirksomheders arbejde med at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene (Sustainable Development Goals), som kombinerer kommercielt potentiale og en positiv indvirkning på menneskers liv og klodens fremtid. Det er påvist, at de globale udfordringer, vi står overfor, samtidig rummer et enormt potentiale (omkring 12 billioner amerikanske dollar) for den private sektor, hvis bidrag skal og må være en del af løsningen. Programmet er finansieret af Industriens Fond og implementeres i samarbejde med Monitor Deloitte, som står for facilitering og forretningsudvikling.

 

Hvem kan søge?

Programmet er for industrivirksomheder i det brede SMV-segment, der har ca. 30-500 ansatte og aktiviteter med relevans for Verdensmålene. I særlige tilfælde kan mindre virksomheder medtages i programmet.

Alle deltagende virksomheder skal have de fornødne interne ressourcer til at kunne deltage i innovationsforløbet med henblik på at udvikle nye produkter, tjenester og forretningsmodeller i regi af Verdensmålene ved siden af deres normale drift. Relevante medarbejdere skal således kunne deltage med aktivt engagement også fra CEO og gerne øvrige nøglepersoner i ledelsen.

Virksomheden skal være registreret i Danmark.

 

Sådan søger I

1. Tjek at I som virksomhed lever op til ansøgningskriterierne 2. Læs mere, download og udfyld ansøgningsskemaet her

3. Send os jeres ansøgning og evt. relevante bilag

4. Når vi har modtaget jeres ansøgning, går vi i nærmere dialog enten telefonisk eller på et fysisk møde

5. Afvent tilbagemelding på ansøgning og dialog

 

Hvad dækker ansøgningsskemaet?

I ansøgningen skal I beskrive virksomhedens aktiviteter, geografiske tilstedeværelse og jeres bredere profil. Derefter skal I beskrive jeres motivation for at være med i SDG Accelerator og forklare, hvad I mener, I kan få ud af forløbet.

I er velkomne til at vedlægge andre bilag til ansøgningen, som er relevante i denne sammenhæng. Fokus ligger på, at de deltagende virksomheder kan se et potentiale i at anvende Verdensmålene som afsæt for at udvikle nye produkter, tjenester eller forretningsmodeller, men ikke nødvendigvis at I allerede arbejde med bæredygtig innovation o. lign.

 

Deltagergebyr

Det koster DKK 75.000 per virksomhed at deltage i programmet.

 

Ansøgningsfrist

Arbejdsgruppen i SDG Accelerator vurderer løbende modtagne ansøgninger. De virksomheder, der lever op til ansøgningskriterierne inviteres til nærmere dialog.

Der skal ansøges til at være med i SDG Accelerator 2019 inden 01/12/18 og den endelige tilbagemeldingsfrist på ansøgninger er 15/12/18.

Den færdige ansøgning og evt. relevante bilag sendes elektronisk til:

Kristoffer Tarp, UNDP Nordic Representation Office, kristoffer.tarp@undp.org

 

Download ansøgningssblanketten her

 

Seneste nyheder

The Danish daily Jyllands-Posten recently published an article about one of the participating companies in the programme Ingemann, and their new digital platform called Climática.

Businesses, alongside government and civil society, will have an increasingly active role in collaborative solutions to address today’s most pressing societal challenges described in the Sustainable…

Subscription-based model for children shoes. Mussels as a new raw material in fish feed. Educational platform for fish farmers in Nigeria. These are just some of the innovative solutions that the…

On September 19, 2018, the SDG Accelerator's acceleration workshop will take place at UN City in Copenhagen with the participation of all 15 companies in the programme. During this workshop, we will…